STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE? Evo koji građani će moći da se prijave
Ljudi na šalteru, Foto: Zorana Jevtić

SUBVENCIJE

STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE? Evo koji građani će moći da se prijave

Tokom proteklih meseci bilo je mnogo nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacije, rekli su iz udruženja "Moja Srbija"

Objavljeno: 18:11h

Udruženje "Moja Srbija" pozvalo je danas Vladu Srbije da tokom maja pusti u opticaj još 150.000 vaučera za odmor u Srbiji. Ocenjenjeno je da bi se time u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana, uz podsećanje da je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, koji su se delili deset put zaredom, podeljena 15. januara za samo četiri sata.

„Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogudnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašdenim cenama", rekao je predstavnik udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić.

Putovanje
Putovanjefoto: Profimedia

On je dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi de se nastaviti i tokom juna. Podseća i da je udruženje "Moja Srbija" u više navrata zahtevalo od Vlade Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100.000 na 250.000, da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar. Ristić smatra da je prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, "doprinelo da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domadeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta".

Putovanje
Putovanjefoto: Profimedia

"Puštanjem u opticaj nove kvote od 150.000 vaučera, Vlada Srbije bi omogućila zainteresovanim građanima da iskoriste pravo na ovu popularnu subvenciju, a ugostiteljima da realizuju već izvršene rezervacije, što bi predstavljalo veliki podsticaj za dalja ulaganja i unapređenje njihovih smeštajnih kapaciteta", zaključio je on.

Iz udruženja "Moja Srbija" su podsetili i da je tokom prethodnih devet godina građanima Srbije podeljeno više od milion turističkih vaučera, da je promet u domaćem turizmu višestruko uvećan, a veliki broj građana je našao mogućnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti, što, naglasili su, predstavlja jasan pokazatelj koliko su isplative subvencije građanima i domaćoj privredi.

Bonus video:

04:07

OVO JE NAJBOLJI NAČIN ZA REKLAMACIJU TURISTIČKE USLUGE! Nikolić: Mi na odmoru želimo razonodu, a ne da prolazimo kroz NOĆNU MORU

(Espreso/Mondo/A.V./N1/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.